1.ΕΜΠ / ΣΑΤΜ – ΜΓ
ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ, Ομ. Καθηγητής ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ
O Θάνος Βλαστός, πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος, είναι Ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Τοπογράφων Μηχ., Μηχανικών Γεωπληροφορικής – Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού και ιδρυτής της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, CES από την Ecole Nationale des Ponts et Chaussées (Παρίσι), απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π. και πολιτικός μηχανικός της Ecole Spéciale des Travaux Publics του Παρισιού. Βασικό του αντικείμενο είναι η Βιώσιμη Κινητικότητα. Είναι συγγραφέας δεκαοκτώ σχετικών βιβλίων.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Καθηγητής ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ
Web Site: http://users.ntua.gr/cioannid
e-mail: cioannid@survey.ntua.gr
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Charalabos_Ioannidis
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (1982) και Διδάκτορας Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1992). Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας, Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ. Κοσμήτορας ΣΑΤΜ-ΜΓ (2018-2024) και Αναπλ. Διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Γεωπληροφορική’ (2012-σήμερα). Αυτοδύναμη διδασκαλία (από 1996) σε όλα τα προσφερόμενα μαθήματα Φωτογραμμετρίας του ΠΠΣ και στα μεταπτυχιακά ‘Γεωπληροφορική’ και ‘Προστασία Μνημείων’ του ΕΜΠ (από 2000). Επίβλεψη περισσοτέρων των 80 διπλωματικών εργασιών. Επιβλέπων 5 διδακτορικών διατριβών που έχουν ολοκληρωθεί και 5 διδακτορικών διατριβών σε εξέλιξη. Πρόεδρος του Working Group ‘Geospatial Big Data: collection, processing, and presentation’ της Commission 3 της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Τοπογράφων (FIG) για την περίοδο 2015-2022. Αναπληρωματικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού (2017-σήμερα). Ομιλητής σε 15 εθνικά και 5 διεθνή Σεμινάρια Εκπαίδευσης Μηχανικών και άλλων επιστημόνων, με αντικείμενα στη Φωτογραμμετρία και Οραση Υπολογιστών, Αποτυπώσεις Μνημείων, Κτηματολόγιο, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών. Επιστημονικός Υπεύθυνος 17 Ερευνητικών Προγραμμάτων και συμμετοχή σε ακόμη 26 ερευνητικά προγράμματα, από τα οποία σε 18 ως Κύριος Ερευνητής και Συντονιστής, τα τελευταία 15 χρόνια. Χρηματοδότες: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΓΕΤ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΠΟ, Αρχαιολογική Εταιρεία, ΙΚΥ, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ΔΕΗ κ.α. Συγγραφή περισσοτέρων των 230 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και μεγάλου αριθμού παρουσιάσεων σε Συνέδρια. Κριτής άρθρων σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών.
ΠΟΤΣΙΟΥ ΧΡΥΣΗ, Καθηγήτρια ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ
Web Site: http://users.ntua.gr/cpotsiou/
e-mail: chryssy.potsiou@gmail.com
ResearchGate: https:// https://www.researchgate.net/profile/Chryssy-Potsiou
Η Δρ Χρυσή Πότσιου (http://users.ntua.gr/cpotsiou/) είναι Καθηγήτρια ΣΑΤΜ Ε.Μ.Π., Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τοπογράφων (FIG), Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Κτηματολόγιο και την Διοίκηση Γης (WPLA) της επιτροπής για Αστική Ανάπτυξη, Στέγαση και Διαχείριση Γης (CUDHLM) της Οικονομικής επιτροπής για την Ευρώπη (UNECE). Επιστημονική σύμβουλος των φορέων UN-HABITAT, UN-ECE και της World Bank, για θέματα Κτηματολογίου και Διαχείρισης Γης, με δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τοπογράφων, Πρόεδρος του International Professional Bodies Cluster των επαγγελματικών φορέων που ίναι μέλη του Global Land Tool Network (GLTN) και μέλος διαφόρων διεθνών και ελληνικών συμβουλίων και επιτροπών. Εχει επιβλέψει 80 προπτυχιακές και 15 μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες, 1 διδακτορική διατριβή (συνεπίβλεψη 3 ακόμη) και 1 μεταδιδακτορική διατριβή που ολοκληρώθηκαν, και επιβλέπει 4 διδακτορικές διατριβές στο ΕΜΠ και 1 στο εξωτερικό υπό εξέλιξη. Συμμετοχή/επίβλεψη 14 διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων και 25 Ελληνικών. Συγγραφέας 16 βιβλίων, 170 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια με κριτές, 180 παρουσιάσεων σε συνέδρια και 40 προσκεκλημένων ομιλιών. Κριτής άρθρων σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών και διεθνών συνεδρίων. Εχει οργανώσει 7 διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και συμμετάσχει στην Οργανωτική Επιτροπή περισσοτέρων των 20 συνεδρίων στο εξωτερικό.,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΌΠΟΥΛΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος αποφοίτησε το Νοέμβριο του 2000 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ με θέμα τον βιώσιμο κυκλοφοριακό και πολεοδομικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το ΙΚΥ την οποία ολοκλήρωσε το 2009. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας, της Περιφέρειας και των δήμων της Αττικής, της Δράμας, της Κοζάνης και του Ρεθύμνου με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Βλαστό και θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίου με παρουσίαση μελετών για το ποδήλατο σε 17 ελληνικές πόλεις και οδηγίες εκπόνησης σχετικών μελετών. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια και σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά τα θέματα που πραγματεύτηκε στη διδακτορική του διατριβή και στα ερευνητικά προγράμματα. Συμμετέχει στο διδακτικό έργο της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ στον Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση τοπογραφικών, αρχιτεκτονικών, συγκοινωνιακών και πολεοδομικών μελετών σε όλη την Ελλάδα είτε ως ανάδοχος είτε ως συνεργάτης τεχνικών γραφείων. Δραστηριοποιείται σε εθελοντικές δράσεις σε τοπικό, μητροπολιτικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει δώσει διαλέξεις κατόπιν πρόσκλησης σε επιστημονικές ημερίδες, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
ΣΟΪΛΕ ΣΟΦΙΑ, M.Eng, ΕΔΙΠ ΣΑΤΜ_ΜΓ
Web Site: http://users.ntua.gr/smsoile/
e-mail: ssoile@survey.ntua.gr
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Sofia-Soile
Σοφία Σοϊλε, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στο γνωστικό πεδίο της Γεωπληροφορικής (ΔΠΜΣ ΕΜΠ). Είναι Ειδικό & Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) του Εργ. Φωτογραμμετρίας ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ, με συμμετοχή σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, παρακολούθηση ασκήσεων και διπλωματικών & μεταπτυχιακών εργασιών. Εχει ευρεία επαγγελματική δραστηριότητα στην επιστήμη της Φωτογραμμετρίας, της Ορασης Υπολογιστών, την Τρισδιάστατη Μοντελοποίηση, στα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών και στην Γεωμετρική Τεκμηρίωση Ιστορικών και Θρησκευτικών Μνημείων στην Ελλάδα, Κύπρο, Ιεροσόλυμα. Από το 1995 έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε περισσότερα από 60 Ερευνητικά Προγράμματα (Ευρωπαϊκά, Ελληνικά, ΓΓΕΤ, Υπ. Πολιτισμού, Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών) με αντικείμενο την Επεξεργασία Εικόνας, Τρισδιάστατη (3D) & Πολυδιάστατη (4D,5D) Μοντελοποίηση, BIM Modeling, Απόδοση Υφής και Δημιουργία Φωτορρεαλιστικών Μοντέλων, Ψηφιακή Συνταύτιση Εικόνων, Πολυεικονικές Μέθοδοι Προσανατολισμού Εικόνων, Όραση Υπολογιστών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 άρθρα σε Διεθνή Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων. Υπήρξε μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας, που μελέτησε και υλοποίησε τις επεμβάσεις συντήρησης, ενίσχυσης και αποκατάστασης του Ι. Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.
ΡΕΓΓΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΥ, Φωτογραφος MSc, ΕΔΙΠ ΣΑΤΜ_ΜΓ
e-mail: regina@survey.ntua.gr
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Regina-Chliverou
Η Ρεγγίνα Χλιβερού πήρε το πτυχίο της στη Φωτογραφία (1997) από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στις Γραφικές Τέχνες και τα Πολυμέσα. Από το 2001 εργάζεται σαν Φωτογράφος στο Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας της Σχολής ΑΤΜ-ΜΓ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία με διαλέξεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα με εργασίες πεδίου και ψηφιακή επεξεργασία εικόνας καθώς και σε επιστημονικές δημοσιεύσεις. Είναι πιστοποιημένη πιλότος (Α1,Α2,Α3) μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιώντας καλλιτεχνικές λήψεις, φωτογραμμετρικές αποτυπώσεις 2D & 3D κ.α.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Ο Δρ. Ιωάννης Χατζηιωάννου είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Δρ. Χατζηιωάννου είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοματισμού (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2007) με μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Τεχνολογία Πληροφοριών (Πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας, 2011) και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στα Συστήματα Μεταφορών (Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μεξικού, 2017). Τα τελευταία τρία χρόνια έχει παράγει πάνω από 20 ερευνητικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ακαδημαϊκές συναντήσεις που υποβλήθηκαν σε αξιολόγηση από ομότιμους κριτές. Οι δημοσιεύσεις κυρίως αφορούν τον τομέα της Βιώσιμης Κινητικότητας, αλλά και τους τομείς των Δημόσιων Πολιτικών, της Γεωτεχνολογίας, της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και της Διαχείρισης των Αστικών Περιβαλλόντων. Επίσης, είναι αξιολογητής για 5 διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά.
Οι ερευνητικοί τομείς του περιλαμβάνουν τον αστικό σχεδιασμό μέσω της γεωτεχνολογίας, τη χωρική ανάλυση των οδικών ατυχημάτων, τις βιώσιμες πολιτικές μεταφορών, τη θεωρία συστημάτων για τον σχεδιασμό κινητικότητας και προσβασιμότητας, τις μεθόδους συμμετοχικού σχεδιασμού, τις προοπτικές μελέτες καθώς και την αντιμετώπιση των αρνητικών εξωτερικοτήτων που προκύπτουν από το τωρινό σύστημα μεταφορών. Από το 2020 είναι μέλος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου συμμετέχει στη συγγραφή στρατηγικών σχεδίων και ερευνητικών προγραμμάτων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΤΣΗ, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Υ.Δ ΣΑΤΜ-ΜΓ
e-mail: iro_mpoutsi@outlook.com
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Argyro-Boutsi
Η Αργυρώ-Μαρία Μπούτση είναι απόφοιτη της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και υποψήφια διδάκτορας στο Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας της σχολής. Το αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής είναι «Φωτογραμμετρικές τεχνικές και βελτιστοποίηση αλγορίθμων για την ανάπτυξη διαδραστικών συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς της φωτογραμμετρίας, της επαυξημένης πραγματικότητας και των τρισδιάστατων γραφικών υπολογιστών. Έχει συμμετάσχει στα ερευνητικά έργα “Τρισδιάστατη τεκμηρίωση του Ναού του Πύθιου Απόλλωνα στην Αρχαία Ακρόπολη της Ρόδου και εναλλακτικές προτάσεις για την αποκατάστασή της”, “ΜΕΤΕΩΡΑ: Σύστημα Πολυεπίπεδης Τεκμηρίωσης Θρησκευτικών Τόπων και Ιστορικών Συμπλεγμάτων” και “CARGO BIKES AND DRONES – Μεταφορές Φορτίων με Ποδήλατα και μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα” ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας. Έχει τέσσερεις δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κρίση, δεκατρεις (13) δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και έχει υπάρξει κριτής 15 (15) επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά όπως το MDPI και το Association for Computing Machinery (ACM).
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΓΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Υ.Δ ΣΑΤΜ-ΜΓ
e-mail: georgetsig@hotmail.com
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/george-tsigenopoulos-05013755
O Γεώργιος Τσιγγενόπουλος είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στο γνωστικό πεδίο της Γεωπληροφορικής (ΔΠΜΣ ΕΜΠ), Υποψήφιος Διδάκτορας του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας, της ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ. Τμηματάρχης του Τμήματος Κτηματολογίου και Κτηματογραφήσεων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Πιστοποιημένος χειριστής Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΣμηΕΑ) για τις κατηγορίες UAS PILOT A (μέγιστη μάζα απογείωσης μέχρι 1 kgr), UAS PILOT B (μέγιστη μάζα απογείωσης από 1μέχρι 4 kgr) και UAS PILOT C (μέγιστη μάζα απογείωσης από 4μέχρι 25 kgr). Έχει εκτελέσει αεροφωτογραφίσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια ως Ιπτάμενος Φωτογραμμέτρης-Φωτοναυτίλος σε επανδρωμένες πτήσεις αεροφωτογράφισης υπέρ ΕΔ και σε πτήσεις αεροφωτογράφισης ιδιωτικών εταιρειών. Έχει αποτελέσει Εθνικός Αντιπρόσωπος-Τεχνικός σύμβουλος για τα γεωχωρικά δεδομένα της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα EuroRegional Map και EuroGlobal Map της EuroGeographics και Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη σε γεωχωρικά δεδομένα συστημάτων του ΥΠΕΘΑ. Έχει ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με την οργάνωση του χαρτοφυλακίου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ και έχει οργανώσει προς τούτο και εκτελέσει πτήσεις με ΣμηΕΑ για τη δημιουργία 2Δ γεωχωρικών προϊόντων και 3Δ μοντέλων των ακινήτων προς αξιοποίηση. Έχει ασχοληθεί με την ορθοαναγωγή δορυφορικών εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου και την παραγωγή αντίστοιχων ορθοφωτομωσαϊκών για όλο τον Ελλαδικό χώρο. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς μαθήματα εξ αποστάσεως του οργανισμού European Spatial Data Research (EuroSDR) για το επιστημονικό αντικείμενο RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) in land survey-Theory and Practice και έχει βραβευτεί με το Βραβείο του ΕΜΠ ως τρίτος αποφοιτήσας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών κατά το έτος 2009.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Υ.Δ ΣΑΤΜ-ΜΓEmail:
ResearchGate:https://www.researchgate.net/profile/Konstantinos-Apostolopoulos-2
O Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στο γνωστικό πεδίο της Γεωπληροφορικής (ΔΠΜΣ ΕΜΠ), Υποψήφιος Διδάκτορας του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας, της ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Διερεύνηση νέων τεχνικών και θεσμικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία ενός σύγχρονου μοντέλου κτηματολογίου». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη Διαχείριση και Ανάπτυξη Γεωχωρικών Δεδομένων, Real Estate και Διαχείριση – Αξιοποίηση Aκινήτων. Συμμετέχει στα προπτυχιακά μαθήματα της περιοχής Κτηματολογίου και σε ερευνητικά προγράμματα του Εργ. Φωτογραμμετρίας. Έχει 8 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κρίση και 15 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων.
ΜΑΡΙΑ ΓΚΕΛΗ, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Υ.Δ ΣΑΤΜ-ΜΓ
Email: gkeli.maria1@gmail.com
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Maria-Gkeli
Η Μαρία Γκέλη είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Υποψήφια Διδάκτορας του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας, της ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ. Ο τίτλος της διδακτορικής της διατριβής είναι: «Αυτοματοποιημένες τεχνικές στη 4 διαστάσεων ανακατασκευή του χώρου». Τα ερευνητικά τηςς ενδιαφέροντα αφορούν την επιστήμη της Φωτογραμμετρίας και της Διαχείρισης και Ανάπτυξης Γεωχωρικών Δεδομένων. Συμμετέχει στα προπτυχιακά μαθήματα της περιοχής Κτηματολογίου και σε ερευνητικά προγράμματα του Εργ. Φωτογραμμετρίας. Εχει καλή γνώση στις γλώσσες προγραμματισμού C++, C#, Java, Matlab, Python, πολύ καλή γνώση προγραμματισμού σε λειτουργικό σύστημα Android, καλή γνώση των βιβλιοθηκών Keras, Tensorflow, Pytorch, ArcGIS Runtime SDK for Android της ESRI (Environmental Systems Research Institute), OpenCV (Open Source Computer Vision), PCL (Point Cloud Library). Έχει 10 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κρίση και 8 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων.
ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑ
Η Ευθυμία Κουρμπά είναι διπλωματούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός – Μηχανικός Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ανάπτυξη και Περιβάλλον» της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας έχοντας εμπειρία 5 ετών σε στρατηγικά σχέδια και μελέτες (ΣΒΑΚ, ΣΦΗΟ, ΣΑΠ, κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες) ενώ έχει συμμετάσχει σε άρθρα σε τοπικά και διεθνή συνέδρια που αφορούν ζητήματα πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Ερευνητικά Προγράμματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που σχετίζονται με τις βιώσιμες μετακινήσεις. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της διοίκησης έργων.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΗΚΑ
Η Ελευθερία Τζήκα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, μέλος του Τ.Ε.Ε. από το 2010 και Μελετητής Α’ Τάξης στις κατηγορίες 6. Αρχιτεκτονικές Μελέτες και 7. Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πληθώρας αρχιτεκτονικών, πολεοδομικών (ΕΧΣ – ΕΣΧΑΣΕ) και μελετών βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) σε πόλεις της Ελλάδας, ενώ έχει αναλάβει ως ανάδοχος ένα πολύ μεγάλο αριθμό μελετητικών οικοδομικών έργων από ιδιώτες. Παράλληλα συνεργάζεται με τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ ως ειδική ερευνήτρια σε θέματα αναπλάσεων και ειδικών αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων επί του οδικού χώρου, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Το βασικό αντικείμενο του ενδιαφέροντός της είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μέσα από το πρίσμα της βιώσιμης κινητικότητας και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον πολιτικών για την προώθηση της δημόσιας συγκοινωνίας, του ποδηλάτου και του περπατήματος.
2.ΑΕΤΗΟΝ Engineering
Αλέξανδρος Σαλαπάτας:
Ο Αλέξανδρος Σαλαπάτας σπούδασε ηλεκτρονικά και προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών στην ΑΣΠΑΙΤΕ & στο Πανεπιστήμιο La Verne. Από το 2010 έως το 2023, εργάστηκε κυρίως στον ερευνητικό τομέα στον τομέα των φωτονικών βιοαισθητήρων, σε εργασίες που σχετίζονται με την επεξεργασία σήματος, τη λήψη δεδομένων, τις εφαρμογές παρακολούθησης και τον φωτονικό σχεδιασμό. Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία οδήγησαν σε διάφορες δημοσιεύσεις και δύο πατέντες. Τελικά, συμμετείχε σε προσπάθειες εμπορευματοποίησης τεχνολογίας μέσω startups βαθιάς τεχνολογίας, κυρίως σε εφαρμογές που σχετίζονται με την υγεία. Επιπλέον, κατά την παραπάνω περίοδο, εργάστηκε επίσης ως ελεύθερος επαγγελματίας αναπτύσσοντας εφαρμογές που κυμαίνονται από 3D παιχνίδια μέχρι εφαρμογές για κινητά. Τέλος, είναι και εκπαιδευτής σκύλων συντροφιάς. Εντάχθηκε στην AETHON Engineering τον Αύγουστο του 2023.
Ζωή Πετράκου:
Η Ζωή Πετράκου (θήλυ) αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, με ειδίκευση στα Υλικά. Κατόπιν ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Τεχνολογία και Επιστήμη Υλικών στο διατμητικό πρόγραμμα Χημικών Μηχανικών και Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών του ΕΜΠ. Η διπλωματική της εργασία είχε τίτλο «Συσχέτιση μικροδομής και μαγνητικών ιδιοτήτων σε ηλεκτρικούς χάλυβες, συγκολλημένους με τη μέθοδο συγκόλλησης με προστατευτική ατμόσφαιρα αερίων (Tungsten Inert Gas, TIG)». Διαθέτει επίσης πιστοποίηση Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων IWE/EWE. Μέσα στα χρόνια απέκτησε τόσο πιστοποιήσεις και εκπαιδευτικό υπόβαθρο όσο και εργασιακή εμπειρία στην χρήση σύγχρονων εργαλείων που αξιοποιούνται καθημερινά για την ορθή εκτέλεση των έργων, συμπεριλαμβανομένων των AutoCAD, MS Teams και όλων των εργαλείων MS, Trello, Asana, Quire, Slack, όλων των πλατφορμών τηλεδιάσκεψης, Miro, Mural, Minitab, Canva, Unity και Visual Studio Code. Λόγω του εύρους των γνώσεών της, των ικανοτήτων, της προσαρμοστικότητάς της και της ανεξάντλητης τάσης για εκμάθηση νέων δεξιοτήτων έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Μηχανικός. Σήμερα εργάζεται στην AETHON Engineering ως Σύμβουλος Μηχανικός, παρέχοντας τις υπηρεσίες της ενεργά σε πολλά Ευρωπαϊκά και εθνικά έργα, στην ανάλυση δεδομένων, στον ποιοτικό έλεγχο και στη διασφάλιση ποιότητας τόσο των τεχνικών εργασιών και αποτελεσμάτων όσο και στις συγγραφή εκθέσεων και άρθρων επί τη πρόοδο των έργων, από τις αρχές του έτους 2022, από όταν μπήκε στο δυναμικό της AETHON Engineering.
Μαγδαλένα Παβλικόβσκα:
Η Μαγδαλένα Παβλικόβσκα αποφοίτησε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (LL.B.) και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) στο «Επιχειρηματικό Δίκαιο και Διοίκηση» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ασκήσει το δίκαιο σε διάφορες υποθέσεις που αφορούν το αστικό, το ποινικό και το εμπορικό δίκαιο. Ειδικεύεται στο χειρισμό θεμάτων συμμόρφωσης εταιρειών και έργων προς διάφορες νομοθετικές υποχρεώσεις και βέλτιστες πρακτικές, όπως προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και καταπολέμηση της διαφθοράς. Είναι πιστοποιημένος υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (TÜV AUSTRIA) και κατέχει το Διεθνές Δίπλωμα Διακυβέρνησης, Κινδύνου και Συμμόρφωσης από τη Διεθνή Ένωση Συμμόρφωσης. Στο έργο θα συνεισφέρει τεχνικά στο Π4.3, καθότι ειδικός επί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τη νομοθεσία που διέπει τεχνολογικά προϊόντα επί αυτού του θέματος.
Ιάσονας Πλυμένος-Παπαγέωργας:
Ο Ιάσονας Πλυμένος Παπαγέωργας (Άρρεν) φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών με εξειδίκευση ως Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας αφορούσε την Ανάπτυξη προτύπων πρόβλεψης αλλαγής λωρίδας με δεδομένα τροχιών υψηλής ανάλυσης. Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας νευρωνικά μοντέλα τεχνικής νοημοσύνης τύπου LSTM ήταν δυνατή η πρόβλεψη της πιθανής μελλοντικής αλλαγής λωρίδας ενός οχήματος, λαμβάνοντας υπόψη χαρακτηριστικά τόσο του εξεταζόμενου οχήματος όσο και του περιβάλλοντός του για το εξεταζόμενο χρονικό παράθυρο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του τον Μάρτιο του 2021, υπηρέτησε στο 98ο Τάγμα Μηχανικού Εθνοφυλακής στη Λέσβο (Μάρτιος 2021-Ιούλιος 2021) και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Ιούλιος 2021 – Δεκέμβριος 2022). Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας απασχολήθηκε ως Μελετητής Τεχνικών Μελετών και συνέβαλε στην υλοποίηση τεχνοοικονομικών μελετών. Στο επόμενο διάστημα μέχρι και σήμερα, εργάζεται σαν Μελετητής Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός στην ΑΕΘΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί. Έχει συμβάλει σε ευρωπαϊκώς χρηματοδοτούμενα έργα, καθώς όσο και σε εθνικά συγχρηματοδοτούμενο έργα, και παρέχει τεχνικές υπηρεσίες που αφορούν την Ανάλυση δεδομένων, τη διαχείριση αρχείων συγκοινωνιακής σημασίας (GTFS, NeTEx) καθώς και την δημιουργία διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) αξιοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Python.
Γιώργος Διάφας:
Ο Γιώργος Διάφας (Άρρεν) σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, με ειδίκευση στον Τομέα της Ενέργειας. Η διπλωματική του εργασία είχε τίτλο «Χρονική μεταβολή ηλεκτρικών παραμέτρων εδάφους» και αφορούσε τη μελέτη της συμπεριφοράς διαφόρων βελτιωτικών υλικών γείωσης καθώς και της χρονικής μεταβολής διαφόρων ηλεκτρικών παραμέτρων του εδάφους. Έχει εργαστεί για χρόνια ως Σύμβουλος Διαχείρισης Έργων και Σύμβουλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τόσο σε ερευνητικά προγράμματα όσο και σε προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, αλλά και σε μελέτες και έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης Εγκαταστάσεων. Στην AETHON Engineering εργάζεται ως Σύμβουλος Μηχανικός και, ως ειδικός Μηχανικός Η/Υ και συμβάλει καθοριστικά στην ανάλυση παρόμοιων use cases από τη βιβλιογραφία, στη δημιουργία user stories, use cases κλπ, όλων αυτών των απαραίτητων μερών της αρχιτεκτονικής προκειμένου τα τελικά προϊόντα που θα παραχθούν στα πλαίσια του έργου να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν εντός χρονοδιαγράμματος και με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.
Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος:
Ο Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, με ειδίκευση στον Τομέα της Ανάλυσης και της Πληροφορικής. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Θεωρητικών Μαθηματικών στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε διδακτορικό πρόγραμμα στα μαθηματικά στο University of Michigan στο οποίο έκανε θεωρητική έρευνα στους τομείς της Ανάλυσης και των Πιθανοτήτων. Ταυτόχρονα δίδασκε Απειροστικό Λογισμό σε προπτυχιακούς φοιτητές για 5 χρόνια. Αποχώρησε από το διδακτορικό πρόγραμμα με μεταπτυχιακό τίτλο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, για να αφοσιωθεί στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης. Εργάστηκε στην εταιρεία Exodus S.A. ως Software Engineer αναπτύσσοντας λογισμικό για τις πλατφόρμες του HR και του Trade Finance της Τράπεζας Πειραιώς. Στην AETHON Engineering εργάζεται ως Data Scientist, όπου είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και υλοποίηση τεχνικών έργων σχετικών με δεδομένα, όπως και το Cargo Bikes and Drones.
Αλέξανδρος Εφραιμίδης:
Ο κος Αλέξανδρος Εφραιμίδης αποφοίτησε από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, από το τμήμα Τεχνολογία της Πληροφορίας και διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες προγραμματισμού σε γλώσσες όπως C++, Java, Tensorflow και Python. Επίσης διαθέτει εκτενή πείρα στη Μηχανική Μάθηση, δηλαδή Machine/Deep Learning, καθώς και στη Μηχανική Συστημάτων Ολοκλήρωσης. Έχει εργαστεί σε εσωτερικό και εξωτερικό, έχοντας συνεισφέρει σε πολλαπλά έργα και συγκεντρώνοντας σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις, καθιστώντας τον εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα έργου, προκειμένου να προχωρήσουν οι τεχνικές εργασίες. Στην AETHON ENGINEERING εργάζεται ως Web Developer και αναμένεται το 2023 να συνεισφέρει τεχνικά στο έργο Cargo Bikes & Drones.
Άννα Κοντίνη:
Η Άννα Κοντίνη (θήλυ) αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών με ειδίκευση στους Υδατικούς Πόρους και τη Διαχείριση Περιβάλλοντος. Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας υλοποίησε ένα υπολογιστικό μοντέλο σε περιβάλλον Matlab για την προσομοίωση λειτουργίας και βελτιστοποίηση Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων. Κατόπιν ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Βιώσιμη Ενέργεια στη Γλασκώβη όπου και υλοποίησε τη διπλωματική εργασία με τίτλο «Τεχνική μελέτη βιωσιμότητας Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου στον ποταμό Kelvin, Σκωτία». Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός σε συμβουλευτική/μελετητική τεχνική εταιρεία στην Αγγλία υλοποιώντας τεχνικές μελέτες αλλά και μελέτες σκοπιμότητας και οικονομικής βιωσιμότητας τεχνικών λύσεων για αντιπλημμυρικά έργα υποδομών. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εργάστηκε ως Μηχανικός Έργου για την επίβλεψη και υλοποίηση έργων υποδομών βιομηχανικών και αγροτικών εγκαταστάσεων. Σήμερα εργάζεται στην AETHON Engineering ως Σύμβουλος Μηχανικός. Στην AETHON εργάζεται σε ευρωπαϊκώς χρηματοδοτούμενα έργα και παράλληλα συμβάλει με τεχνική εργασία σε εθνικά συγχρηματοδοτούμενα έργα, συμβάλλοντας σημαντικά σε βιβλιογραφικές έρευνες και ανάλυση παρόμοιων περιπτώσεων χρήσης μέσων που αξιοποιεί το έργο Cargo Bikes and Drones, στον καθορισμό των περιπτώσεων χρήσης που θα πληροί το λογισμικό και στη διασφάλιση της υψηλής ποιότητα εργασιών και παραδοτέων, αλλά και τη ποιότητα του λογισμικού, που υλοποιείται στο έργο.